Emprenedoria en el paradigma emergent


Unió Europea Key Action 2

Juntament amb varies organitzacions d’arreu d’Europa, HOLON participa dins del programa de l’Unió Europea Key Action 2 d’un projecte per compartir experiències sobre l’emprenedoria en el paradigma emergent.

Navegar la naturalesa interelacionada dels actuals reptes econòmics, socials i ambientals és el principal objectiu de les societats europees, i s’està començant a entendre la necessitat d’enfocs i solucions fonamentalment noves. A més, un dels altres reptes dels nostres temps present en molts països europeus és la desocupació dels joves.

Per contribuir amb un impacte positiu a aquesta situació, joves emprenedors d’arreu del continent estan construint sobre l’objectiu d’un futur millor ja present en les generacions anteriors. Aquesta visió intergeneracional d’un benefici a tots nivells és ara complementada amb (1) una cultura del treball més participativa gràcies a l’ús de solucions digitals o les xarxes globals de comunicació, (2) unes dinàmiques de treballs àgils basades en l’experimentació i l’iteració guiada per visions compartides i (3) basar l’activitat en les necessitats reals de les persones. Aquestes i d’altres característiques estan definint unes pràctiques emergents d’emprenedoria jove, una emprenedoria en el paradigma emergent.

El projecte financiat pel programa europeu és una col·laboració amb altres set organitzacions de Liechtenstein, Àustria, Dinamarca, Bulgària, Els Països Baixos, França i Alemanya. Junts hem llançat en versio beta la plataforma weareep.eu on compartir pràctiques i històries d’emprenedoria emergent.


  • EUKA2_thumbnail
  • Captura de pantalla 2017-03-30 a les 18.30.17