Logo plasticPLA

El plàstic pot ser també fantàstic

Estem prototipant un procés pre-industrial que permeti revaloritzar grans quantitats de residus de plàstic per mitjà de la conformació de taulells d’alt valor estètic i funcional.

Plasticpla - Mano plástico

Objectius del projecte

Material reciclat

Volem produir de forma industrialitzada panells de plàstic reciclat que substitueixin l’ús de productes basats en materials verges.

Noves estètiques

Volem contribuir a la generació d’un univers estètic alternatiu i més accessible per a una majoria de la població al voltant del producte sostenible.

Fent barri

Volem xarxar-nos amb els recursos, organitzacions i capacitats ja existents al territori tot configurant-les sota un marc d’indústria circular.

Eix Besòs

Volem contribuir a revitalitzar l’eix del Besòs promovent un ecodistricte industrial seguint els principis de l’economia social i solidaria i circular. Afavorint l’atracció de talent i la generació de nova activitat econòmica especialitzada i d’alt valor afegit.

Col·laboradores

El producte

Substituir el material verge

Substituir el material verge

Per material reciclat d'origen post-industrial i radicalment local.

Transformable amb eines de fusteria
Mides estàndard
Termoconformable
Colors personalitzables
Cada peça es única

Sectors prioritaris

Els taulers generats poden ser utilitzats en diferents sectors d'activitat. El projecte identifica com els sectors d'activitat més interessants:

Arquitectura efìmera
Product/mobiliarari
Esdeveniments
Construcció

Infinitat d'opcions

Infinitat d'opcions

El producte permet un alt grau de customización donada la diversitat en el material d'origen. Els colors i textures poden ser comissariats sobre la base del projecte.

Sigueix les novetats del projecte

Informe final de conclusions


En el següent enllaç es pot consultar l'informe final de conclusions i aprenentatges del projecte 2020-2021. L'informe es presenta en format interactiu fent servir la plataforma Miro.


Navega l'informe interactiu
Descarrega l'informe en PDF

 

Taller de validació comunitària


El 14 de maig de 2021 vam celebrar un taller de validació comunitària del projecte en el qual participaran diferents agents de l'eix Besòs.

 📼 Veure el vídeo de la jornada
 

Amb el suport de:

Loading content…
Loading content…
Loading content…
Loading content…
Loading content…